Waarom Blijst?

Ik houd van de mooie kanten van het leven, maar ervaar ook de hectiek. Na de studie bedrijfseconomie heb ik jaren gewerkt in het bedrijfsleven. Mindfulness heeft in tijden van stress balans en in alle gevallen persoonlijke ontwikkeling gebracht.

 

Om ook anderen de kracht van aandacht te laten ervaren, startte ik met een stiltedag aan zee en volgde de opleiding tot mindfulness trainer categorie 1. Blijst vormt zich stap voor stap. Het aanbod is landelijk. Een aantal trainingen en dagen zijn reeds gepland. Deze staan ook qua locatie in de agenda. 

 

Ik heb deelnemers zien verbeteren qua gezondheid, beter luisteren naar signalen van hun lichaam, keuzes durven nemen (bijv loopbaan), accepteren van een situatie, meer genieten van gezin, geluk in zichzelf weer vinden, meer focus, etc. Steeds meer is me duidelijk dat dit is wat me raakt en waarom ik dit graag doe. Mensen blij maken rekening houdend met wat er gewoon is in hun leven. En wel zo veel mogelijk: Blijst! 

Wat is de betekenis van de libel?

 

De libel in het logo staat voor kracht en metamorfose. Tijdens een retraite landde een libel op mijn mouw. Later las ik de betekenis en daarom nam ik de libel op in het logo:

  • De libel verandert in zijn leven van kleur en zo maakt ook ieder mens groei door. Door mindfulness kun je een metamorfose doormaken die je dichter bij jezelf brengt. 

  • De libel is niet alleen een licht en elegant dier, het is ook een krachtig dier. Met haar kleine lijf en dunne vleugels hoeft ze maar 30 keer per minuut te klapperen om op dezelfde plek te blijven waar andere dieren, zoals muggen en vliegen, wel 600 tot 1000 vleugelslagen per minuut nodig hebben. Daardoor lijkt het of de libel kan stilstaan in de lucht. Even stilstaan en kracht in jezelf vinden, dat is wat mindfulness je leert.