Kinderen lezen buiten

Mindfulness in het onderwijs

Mindfulness is waardevol voor elke leeftijd. Met Blijst train ik deelnemers die studeren, werken, opvoeden tot aan of net na met pensioen gaan. En qua beroepen bedrijfsleven, onderwijs, zorg, etc. Hoe mooi zou het zijn om deze kennis en ervaring al op jonge leeftijd mee te geven. 

 

Mindful Onderwijs richt zich op leerkrachten om zo een stevig fundament neer te zetten voor leerlingen. Ook kent zij trainers die gespecialiseerd zijn in mindfulness voor kinderen. Daarom ben ik aangesloten bij Mindful Onderwijs als onderwijsadviseur en trainer. Wil je meer weten? Ga naar www.mindfulonderwijs.nl

Mijn droom is dat de tafel van zijn net zo belangrijk wordt als de tafel van zes!

Mindful Onderwijs ziet een maatschappij voor zich waarin het inbouwen van rustmomenten, privé, op school en op het werk, een vanzelfsprekendheid is.

 

Dit resulteert in meer rust, bewustwording, een open vizier, vriendelijkheid en mildheid. Minder automatisch reageren en minder (werk)druk.

 

Zo ontstaat ruimte voor echt contact onder elkaar:

met leerkrachten, de buurt, ouders èn de leerlingen. 

It takes a village to raise a child. 

tafelvanzijnlogo2 .jpg

Heb je vragen over mindfulness in het onderwijs? Neem dan graag contact op.

Een vrijwillig initiatief wat ik heb gestart is DE TAFEL VAN ZIJN. Ieder van ons neemt deel vanuit eigen drijfveer om kinderen in het onderwijs de kunst van het ZIJN te leren! Mede omdat we zelf soms hebben ervaren dat een krachtige vitale ZIJNsbasis zo belangrijk is in het jaagsysteem waar we in leven. Een basis, waar niet alleen het kind, maar ook de ouders, de leerkrachten en programma's een belangrijke rol spelen. Meld je graag hieronder aan als je dit idee wilt ondersteunen. 

 

Schuif aan bij DE TAFEL VAN ZIJN