top of page
Image by Jay Castor

Compassie Training

Als je wilt dat anderen gelukkig zijn, oefen compassie, als je zelf gelukkig wilt zijn, oefen compassie – Dalai Lama

Deze training die officieel vaak de Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL) genoemd wordt, leert je met meer compassie naar jezelf en anderen te zijn. Vaak zijn we niet gelukkig, omdat we een kritische stem hebben die kan zorgen voor schaamte, druk of zelfverwijt. Dat maakt vaak dat we niet tevreden kunnen zijn met wat we hebben, maar steeds verlangen naar meer of anders. Dit kan veel onrust geven. Door stil te staan bij alles wat er is en daar met een compassievolle houding mee te zijn, geeft dit vaak veel zelfwaardering en verbinding met anderen. Net als de lotusbloem die groeit in de modder en ondanks dat tot mooie bloei kan komen. 

De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek waarin het belang van (zelf)compassie is bewezen. De training is een vervolg op de mindfulness training. Hierin heb je geleerd met aandacht in het moment te zijn en bewust te reageren. Mildheid en vriendelijk is hier ook heel belangrijk. Toch merk je vaak dat de echte warmte, acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen nog meer ontwikkeld kan worden.

De compassietraining is een vervolg op de mindfulness training (MBSR) en is voor iedereen die nog meer met een milde en vriendelijke houding in het leven willen staan. 

In 8 weken vriendelijker naar jezelf zijn

​Inbegrepen bij de compassie training:

  • een kennismakingsgesprek

  • 8 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur

  • een werkboek

  • persoonlijke ondersteuning 

  • mooie ruimte in Amersfoort en enkele sessies online

Mindfulness Amersfoort - Net als een vlinder kost het soms tijd om tot iets moois te ontpoppen

De groepstraining start met minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. De kosten zijn voor particulieren en zzp € 550. Wanneer de werkgever betaald 800.

Vaak is vergoeding vanuit de ziektekostenverzekeraar en werkgever (deels) mogelijk. Zijn de kosten een probleem voor je, laat het altijd weten, dan kijken we naar mogelijkheden.

Deze training zal gegeven worden door Anja Buteröwe. De compassietraining leerde zij bij David Dewulf van het I AM (Instituut voor Aandacht en Mindfulness). Ik ken Anja als hele fijne en professionele collega. Iemand die een voorbeeld voor mij is als het gaat over compassie. Ik ben dankbaar dat zij deze training voor Blijst wilt geven. Meer informatie over Anja en haar praktijk: Klik hier

In de toekomst hoop ik deze training ook zelf aan te bieden. Omdat ik weet dat de training veel kan brengen, wil ik alvast starten met Anja als gasttrainer.

Agenda compassie training

Na deze eerste compassie training hoop ik meer trainingen aan te bieden. Voor nu is het mogelijk deel te nemen op woensdagochtend van 10 - 12:30 uur.

De sessies zijn gepland op 24 april, 8 mei, 22 mei, 29 mei, 5 juni, 12 juni, 26 juni en 3 juli. 

De sessies zullen deels plaatsvinden op locatie in Amersfoort. Een aantal sessies zullen online gegeven worden. Dat heeft als voordeel dat je geen reistijd hebt en vanuit je eigen vertrouwde ruimte kunt deelnemen.

Graag maakt Anja kennis om te bespreken of compassie training waardevol voor je kan zijn!

Agenda minfulness

Meld je nu vrijblijvend aan!

Ik neem contact op voor een (telefonische) kennismaking. In het gesprek is ruimte voor toelichting en vragen. Als de training passend is en je nog steeds gemotiveerd bent om deel te nemen, dan pas wordt je aanmelding definitief.

Aanmelden mindfulness

Bedankt voor de interesse!

Ik zal binnen een werkdag contact opnemen.

Hartelijke groet, Henriette

Meer over:
Ervaringen deelnemers
Blijf op de hoogte via:
volg me via social media
  • Gray LinkedIn Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon

Blijst

Henriëtte Dierckxsens

06-57300237

Henriette@blijst.nl

 

Van Bemmelstraat 59 

3818 PB Amersfoort

 

KvK 67758940

VMBN-registratie: 20181195

Algemene voorwaarden en privacy statement

bottom of page