top of page
Lunchwandeling

Mindfulness voor organisaties

Even opladen midden in de hectiek!

Vaak beginnen we de werkdag met energie, maar gaan moe richting huis. Of we staan de hele dag aan en gaan van meeting naar meeting zonder even pauze te nemen. De workshop of een reeks aan sessies is een mooie manier om in korte tijd met collega's het effect van even stilstaan te laten ervaren.

 

Je neemt met elkaar bewust de tijd om op te merken hoe het gaat en vaak geeft dat inzicht, rust, maar ook inspiratie om de dag met meer focus voort te zetten. Naast een oefening altijd kort uitleg, zodat ieder de sessie kan vertalen naar de dagelijkse werkzaamheden. 

De kracht van aandacht en ervaren wat even stilstaan kan brengen: (on)rust, focus, minder stress, meer energie, betere communicatie, inspiratie krijgen... Juist voor bedrijven en organisaties kan mindfulness veel brengen. In de hectiek van de werkdag ruimte maken voor ontspanning en vooral ook persoonlijke ontwikkeling.

Een mooie kennismaking of verdieping geven, kan met een workshop of lunchwandeling. Een reeks wekelijkse sessies of training kan nog meer inzicht geven.

 

De basis voor de sessies is de training voor particulieren. Deze is aangepast naar de werksituatie, zoals onderwijs of bedrijfsleven. Ook de oefeningen zijn korter, zodat deze makkelijk kunnen worden ingepast in de dagelijkse hectiek. Qua duur lang genoeg voor effect. De mogelijke positieve effecten van de training zijn wetenschappelijk bewezen. Graag bespreek ik de mogelijkheden.

In korte tijd inzicht en praktische handvatten krijgen:​

√ Vrijblijvend kennismaken

√ Workshop, lunchwandeling, reeks sessies of training

√ Incompany, online, wandelend of op locatie

√ Op stoelen is goed, meditatiekussen indien gewenst

√ Geen speciale kleding nodig

√ Max 20 personen

Kosten € 150,- per uur 

Ik breng voorbereidingstijd en tijd voor de sessies in rekening. Daarnaast €0,50 reis en tijdkosten in rekening en eventuele huur of inkoop lunchpakketten  

Landgoed-de-Horst

" Henriëtte heeft in september een viertal workshops Mindfulness gegeven voor de mensen van onze afdeling binnen Rabobank. In totaal hebben 80 collega's een introductie gehad in Mindfulness en wat het voor je kan doen (zowel in een werkomgeving als in de privé omgeving).

Indrukwekkend om te zien dat collega's druk/hectisch binnen kwamen (volledig in de waan van de dag) en na afloop in alle rust (en zeer tevreden) vertrokken.

De feedback vanuit de collega's ten aanzien van de workshop en ten aanzien van Henriëtte als docent is alleen maar positief geweest. De workshops waren zeer leerzaam, met veel nuttige (en zeer makkelijk toepasbare) oefeningen. Ik beveel de workshop dan ook zeker aan."

" Henriette heeft het team van kanker.nl door 10 wekelijkse online sessies van een half uur geleid. Heel knap hoe Henriette in deze korte tijd en online ons verschillende mindfulness en meditatie methoden heeft geleerd. Van stilte naar bewegen, van gedachten waarnemen tot positieve of negatieve gedachten oproepen en er mee leren omgaan. Duidelijk, rustig, goed waarnemend en vragend wat de deelnemers nodig hadden, was dit voor ons een waardevolle training en heel fijn begin van de dag."

" Henriette heeft aan mijn medewerkers van Operations Rabobank 8 weken lang tussen de middag een mindfulness training gegeven. Het bracht inzicht en rust met zich mee. En voor vele opende het de ogen hoe je bepaalde patronen kunt doorbreken door er bewust mee om te gaan. Een training die ik iedereen kan aanbevelen."

Meer reviews

Collega's die samenwerken

Voor organisaties is advies het aanbod in company aan te bieden. Het voordeel van aanbod op de werkvloer is dat je merkt hoe mindfulness toegepast kan worden in de hectiek van de dag. Ook kun je elkaar stimuleren. 

Deelnemers ervaren vaak meer energie, focus, minder afgeleid zijn, betere balans werk privé. Het gevoel weer zelf achter het stuur te staan ipv geleefd te worden door de waan van de dag.​

 

De waarde van aandacht staat centraal. In de breedste zin: van persoon tot organisatie en van strategisch tot praktisch. Met kleine stappen veel bereiken. Aandacht voor jezelf, elkaar, focus, vergaderen, etc. Om tot slot echte aandacht binnen de organisatie, leveranciers en klanten te ervaren.

 

Mindfulness of aandacht onderdeel maken van een leiderschapsprogramma. Mindfulness inzetten voor iemand die te maken heeft met ziekte of verlof. Na een periode van afwezig zijn weer vertrouwen krijgen en stralen!

 ​

En mindful coaching voor wie antwoord zoekt op vragen, bijvoorbeeld over een loopbaan. Het antwoord heb je vaak al, maar je neemt de tijd niet om het te vinden. 

 

Een workshop of lunchsessie is een kennismaking of verdieping. Wil je de aandacht echt trainen, stilstaan bij automatische patronen en bewust keuzes maken, meer focus en energie ervaren. Kies dan voor de training of wekelijkse sessies. Ik bespreek graag welke manier voor je organisatie het best passend is.

Meer over:
Ervaringen deelnemers
Blijf op de hoogte via:
volg me via social media
  • Gray LinkedIn Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon

Blijst

Henriëtte Dierckxsens

06-57300237

Henriette@blijst.nl

 

Van Bemmelstraat 59 

3818 PB Amersfoort

 

KvK 67758940

VMBN-registratie: 20181195

Algemene voorwaarden en privacy statement

bottom of page