top of page
Stiltewandeling

Het antwoord dat je zoekt,
zit vaak al van binnen

Blijst en Henriett

Waarom Blijst?

Ik houd van de mooie kanten van het leven, maar ervaar ook de hectiek. Na de studie bedrijfseconomie heb ik jaren gewerkt in het bedrijfsleven. Mindfulness heeft in tijden van stress balans en in alle gevallen persoonlijke ontwikkeling gebracht.

 

Om ook anderen de kracht van aandacht te laten ervaren, startte ik met een stiltedag aan zee en volgde de opleiding tot mindfulness trainer categorie 1. Blijst vormt zich stap voor stap. 

 

Ik heb deelnemers zien verbeteren qua gezondheid, beter luisteren naar signalen van hun lichaam, keuzes durven nemen (bijv loopbaan), accepteren van een situatie, meer genieten van gezin, geluk in zichzelf weer vinden, meer focus, etc. Steeds meer is me duidelijk dat dit is wat me raakt en waarom ik dit graag doe.

Naast volwassenen train ik jongeren. Tijdens corona heb ik naast Blijst in de onderwijs gewerkt en wiskunde gestudeerd. Nu corona minder aanwezig is, werd deze combi te zwaar. Ik focus me weer volledig op het geven mindfulness.

 

Mensen blij maken rekening houdend met wat er gewoon is in hun leven. En wel zo veel mogelijk: Blijst! 

Wat vind ik belangrijk? 

 

Op de site zie je al wat beelden en filmpjes. In Maarssenbroek geboren (1975) en via Brabant in Amersfoort terecht gekomen. Dat bevalt heel goed. Als persoon open, enthousiast, nieuwsgierig, stralend, verbindend en doe alles met de beste intentie. ​Gelukkig met Johan, Iris en Julian, familie, vrienden. Ik houd van tennis, yoga, wandelen, meditaties en de natuur. Een goede balans tussen werk en vrije tijd is voor mij heel belangrijk.

"Mijn droom is een huis aan zee

waar mensen tot rust kunnen komen"

 

Mijn wens voor de (dichtbije) toekomst is een vak op school, waarin kinderen mindfulness, yoga, etc vanaf jong leren. Je ziet al initiatieven als zitten als een kikker, levenskunde, kanjertrainingen, maar dit dan allemaal gebundeld in een vak persoonlijke ontwikkeling. Zodat net als rekenen en taal de kennis eigen gemaakt wordt. En mentale issues net zo makkelijk kunnen worden opgelost als rekensommen. 

Meer over mijn opleidingen en werkervaring vind je op LinkedIn

Waarom de libel?

De libel in het logo staat voor kracht en metamorfose. Tijdens een retraite landde een libel op mijn mouw.

 

  • De libel verandert in zijn leven van kleur en zo maakt ook ieder mens groei door. Door mindfulness kun je een metamorfose doormaken die je dichter bij jezelf brengt. 

  • De libel is niet alleen een licht en elegant dier, het is ook een krachtig dier. Ze hoeft maar 30 keer per minuut te klapperen om op dezelfde plek te blijven waar andere dieren veel meer slagen nodig hebben. Daardoor lijkt het of de libel kan stilstaan in de lucht. Even stilstaan en kracht in jezelf vinden!

 

En net als een vlinder ontpopt een libel van eitje tot larve tot libel. Dit is een proces dat tijd en geduld nodig heeft. Je kunt het niet versnellen. Voor mij ook een mooie metafoor met het leven privé en op het werk. 

bottom of page